Persbericht: Frankenhout rijdt Mercedes SLS AMG GT3 naar 2e plek in Barcelona

24h Barcelona

MAARSSEN (10 september 2015) – Een week na de 24 uur van Zolder stond er voor Christiaan Frankenhout alweer een 24 uurs-race op het programma:  Hankook 24H Barcelona. Na de winst in 2013 en een derde plaats in 2014 was het nu weer tijd om het podium te betreden. De concurrentie bleek echter groter en zwaarder dan ooit. Wederom werd de auto gedeeld met Michael en Chantal Kroll, Roland Eggimann en Kenneth Heyer.

Kwalificatie
Frankenhout kwam pas vrijdagochtend op het circuit aan en werd meteen aan het werk gezet. Tijdens de vrije trainingen waren de weersomstandigheden helaas wisselvallig om goed testwerk te kunnen verrichten. Diezelfde middag stond ook de kwalificatie op het programma. Omdat de hemelsluizen zich hadden geopend, werd besloten om regenspecialist Frankenhout de kwalificatie te laten doen. Dit resulteerde in een mooie tweede startplaats voor Hofor Racing.

Kwalificatie Barcelona 2015

Race
Tijdens de race was het weer zoals je dat in Spanje mag verwachten, warm en droog. Dit weerhield de meeste equipes er niet van om vroegtijdig tegen problemen aan te lopen. Het team van Hofor Racing wist in de beginfase uit de problemen te blijven en reed de eerste helft van de race constant in de top 4 rond.
Rond middernacht moest de tactiek worden aangepast. Als er in de derde versnelling werd gereden, maakte de versnellingsbak een onheilspellend geluid. De versnelling stond op het punt te begeven. Er werd besloten om de rest van de race de derde versnelling niet meer te gebruiken. “In 2013 hebben wij de race kunnen winnen door een groot deel van de race zonder tweede versnelling te rijden. Helaas heb je de derde versnelling iets vaker nodig. Uiteindelijk ging het rijden zonder deze versnelling niet heel slecht, maar het vergde van de rijders wel veel aanpassingsvermogen,” licht Frankenhout toe.

Race 2
Race

Finish
De laatste zes uur had het team de tweede plaats stevig in handen. De voorsprong op nummer drie bedroeg tien ronden. De koploper, met onder andere meervoudig DTM-kampioen Bernd Schneider, had constant vier ronden voorsprong. Normaal gesproken wordt er aan het einde van de race, als de race gesetteld is, rustiger gereden. Door een onvoorziene actie van een tegenstander raakte de auto van de koploper, met Bernd Schneider nog achter het stuur, nog zwaar beschadigd met nog minder dan een uur rijden op de klok. Hofor Racing zette nog snel Frankenhout achter het stuur om de druk op de koploper te vergroten. De nummer 1 auto werd tot tweemaal gerepareerd en kon de wedstrijd uitrijden ondanks de grote schade. Frankenhout reed uiteindelijk zijn auto over de finish en eindigde op een tweede plek met drie ronden achterstand.

Race 4
Race 3

Frankenhout: “Zo zie je maar dat een SLS AMG GT3 een stevige auto is. De meeste andere auto’s zouden de finish met een auto zo beschadigd als deze niet meer halen. Als de race nog een uur langer had geduurd, had de koploper de race waarschijnlijk niet makkelijk kunnen uitrijden. Maar in de racewereld kent men geen ‘als’. Wij zijn heel erg blij met deze tweede plaats, gezien de concurrentie was een podiumplaats al moeilijk geweest. En om dan zo dicht bij een overwinning te rijden, maakt het eigenlijk alleen nog maar mooier.”

Next
In het weekend van 9 en 10 oktober staat de laatste race van de Creventic 24H Series op het programma: Hankook 12h Epilog Brno. Deze race in het Tsjechische Brno zal het seizoen afsluiten. Christiaan en het team van Hofor Racing zijn er klaar voor!

24H%20Barcelona%202015%20%20128

Klik hier voor meer foto’s van de Hankook 24h Barcelona 2015.