Persbericht: Goede resultaten na slechte start tijdens eerste weekend ADAC GT Masters

Main ADAC GT Masters Oschersleben

MAARSSEN (18 april 2016) – Afgelopen weekend vond op het circuit van Oschersleben de eerste ADAC GT Masters race plaats met verscheidene nieuwe GT3-bolides van de diverse merken aan de start. Voor Christiaan Frankenhout was het een terugkeer naar deze sterke klasse na een afwezigheid van drie jaar. Met Christopher Haase als teamgenoot heeft Frankenhout weer een oude bekende naast zich.


In 2010 waren deze twee coureurs eenmalig teamgenoten bij Team Rosberg op hetzelfde circuit en kwamen zij eveneens uit met een Audi R8 LMS. Nu rijden de coureurs bij het team dat sinds dit jaar de overstap heeft gemaakt naar Audi: Car Collection. Het team doet voor het eerst mee aan de ADAC GT Masters.

33 ADAC GT Masters Oschersleben

Kwalificatie 1
Voor Frankenhout en Haase verliepen de vrije trainingen niet zoals gehoopt. Door elektronische problemen kwam het team beide vrije trainingen veel vermogen tekort en stond zij onderaan de tijdenlijst. Door de goede ondersteuning van Audi werd alles voor de kwalificatie opgelost. Doordat de vrije trainingen niet goed benut konden worden, was de set-up van de auto duidelijk nog niet op orde. Frankenhout en Haase realiseerden een teleurstellende 24e tijd in het 34 auto’s tellende startveld.

Race 1
De eerste race vond plaats onder droge omstandigheden op zaterdagmiddag. Nadat Frankenhout bij de start uit de problemen wist te blijven vanwege de grote hoeveelheid auto’s op de baan, kon hij langzaam naar voren rijden. “Wij hebben de afstelling na de kwalificatie gelukkig goed kunnen verbeteren waardoor een inhaalrace mogelijk was,” ligt Frankenhout toe. Bij de pitstop was Frankenhout al opgeklommen naar de 17e positie. Haase zette de opmars voort en wist de Audi R8 met startnummer 33 als 9e over de finish te brengen. Helaas kreeg het team na de race een tijdstraf van 30 seconden na een riskante inhaalactie van Haase op een tegenstander. Het rijdersduo viel hierdoor buiten de punten.

Motorsports / ADAC GT Masters, 1. Event 2016, Oschersleben, GER

Kwalificatie 2
Op zondag was het team uit op revanche. Tijdens de kwalificatie met opdrogende baan was Haase constant bovenin de tijdenlijst te vinden. Helaas werd hij in zijn laatste ronde gehinderd en was daardoor de 11e plaats de hoogst haalbare startplek. “De auto voelde erg goed aan en ik wist dat een plaats in de top drie mogelijk was geweest. Ik heb goede hoop dat wij het in de race weer goed kunnen maken,” ligt Haase toe.

Race 2
Race twee begon in de eerste bocht met een crash die Haase maar net kon ontwijken. Deze crash zorgde voor een herstart achter de safety car en een verkorting van de race naar 55 minuten. Na een sterke eerste stint wist Haase de auto op een achtste plek over te geven aan Frankenhout. Frankenhout bracht de auto op de zesde plaats over de finish. Door een tijdstraf voor een concurrent eindigde het duo op vijfde plaats.

ADAC GT Masters - 1. + 2. Lauf 2016 - Oschersleben, GER - Foto: Gruppe C

Voor Frankenhout had een lastig weekend toch nog een prachtig einde: “Als je vanaf het begin af aan achter de feiten aanloopt, is het mooi om te zien dat wij toch nog goede resultaten kunnen behalen na sterke inzet van hele team. Dit geeft veel hoop voor de komende races.”

Volgende race
De volgende race van de ADAC GT Masters vindt plaats op Sachsenring. Op 30 april en 1 mei kunt u de race live volgen op Sport1 of klik hier als u de race via internet wil volgen.

Klik hier voor meer foto’s van het ADAC GT Masters weekend op Oschersleben.