Persbericht: Revanche in de duinen tijdens de HANKOOK 12H ZANDVOORT

Christiaan Frankenhout

MAARSSEN (25 april 2015) – Na Dubai en Italië is Nederland de derde stop op de tourneekalender van de 24H SERIES powered by Hankook 2015. Het beroemde Circuit Park Zandvoort, de locatie met de langste autosporthistorie op de kalender, is op 29 en 30 mei 2015 opnieuw gastheer voor de Hankook 12H ZANDVOORT. Het wordt de tweede editie van de lange-afstandsrace voor GT’s, toerwagens en 24H Specials.

Kwalificatie
Ook dit jaar zal Hofor Racing deelnemen met twee Mercedes-Benz AMG GT3’s en zal uitkomen met de rijders: Michael Kroll, Chantal Kroll, Roland Eggimann, Kenneth Heyer en Christiaan Frankenhout. Voor Christiaan Frankenhout is het evenement op Zandvoort een thuiswedstrijd. ‘Ik kijk enorm uit naar de race op Zandvoort! Dit is immers het circuit waarop ik mijn eerste ronden heb leren rijden’, vertelt Christiaan.

START HANKOOK 12H ZANDVOORT 2014

Terugblik
Vorig jaar was de spanning om te snijden. Bij aanvang van de race was de startrij door de twee bolides van Hofor Racing bezet. Al snel deden zich problemen voor met de #1 Mercedes AMG GT3 en waren een defect remsysteem, kapotte versnellingsbak en een probleem met de bestuurdersdeur de gevolgen. Ook de #2 Mercedes AMG GT3 had een probleem met de wielnaaf waardoor het team eindigde op een tweede en twaalfde plaats. ‘De eerste plek op het podium was zeker haalbaar, maar over de behaalde tweede plek op het podium ondanks de problemen die zich hebben voorgedaan, ben ik zeer tevreden’, licht Christiaan toe.

Podium 12H Zandvoort 2014

‘Uiteraard ga ik mij in Zandvoort weer volledig inzetten om een mooie podium plaats te behalen. Ik zie de eerste plek al lonken’, vertelt Christiaan enthousiast.

Tickets winnen?
Christiaan geeft twee tickets weg voor het weekend in Zandvoort. Als gast van Christiaan bent u van harte welkom in de VIP box van Mercedes-Benz en kunt u zelf een kijkje komen nemen in de pitbox van het team. Wilt u deze tickets bemachtigen? Like en deel dit bericht dan op de facebook pagina van Christiaan. Zaterdag 16 mei maakt hij de winnaar bekend.

Klik hier voor het tijdschema.

Bekijk hier de highlights van de race van vorig jaar.