Persbericht: Van 24 uur naar 12 uur

24h Rennen

MAARSSEN (25 mei 2015) – In het weekend van 16 en 17 mei vond weer de ADAC Zurich 24h Nürburgring plaats, de grootste 24 uurs race ter wereld. Christiaan Frankenhout was dit jaar wederom weer van de partij met een Audi R8 LMS Ultra en kwam uit voor het team van Twin Busch. Christiaan had dit jaar nog niet op de Nordschleife gereden, waarbij er dit jaar op sommige baangedeeltes nu snelheidslimieten gelden. Een echte voorbereiding was er dus niet, maar dat heeft hem er niet van weerhouden de race aan te vangen.

Doel van de race was om de auto in de top 10 van het klassement te laten eindigen. Geen eenvoudige opgave met meer dan 35 GT3’s op de baan en meerdere auto’s van fabrieksteams. Het team van Twin Busch bestaat, zoals de naam als misschien doet vermoeden, uit de tweelingbroers Dennis en Marc Busch. Dit team neemt al een aantal jaren deel aan de VLN-races en de 24 uur. Christiaan en de gebroeders Busch waren in de jaren 2005 en 2006 zelfs concurrenten in de Duitse Toyota Yaris Cup.

Toyota_Yaris_Cup

Kwalificatie
In de trainingen en kwalificaties werd het zwakke punt van het pakket zichtbaar, de Kumho banden kwamen niet mee met de andere teams. Per ronde verloren de rijders ca. 15 seconden, teveel voor een echte topklassering. Tijdens de tijdtrainingen werd uiteindelijk de 32e tijd gereden.

Race
De tactiek in de race was om geen risico’s te nemen en te zien hoe ver team TwinBusch zou komen. Halverwege de wedstrijd lag het team op de 16e plaats. Het doel voor de top 10 kwam dus in zicht. In de eerste uren waren er nog een aantal kleine regenbuien die het klassement goed door elkaar schudde en een aantal kanshebbers deed uitvallen.

Na 24 uur kwam het team tot een 11e plaats algemeen. Het doel helaas niet behaald, maar een topresultaat voor het team. De TwinBusch Audi hoefde na de race alleen maar “gepoetst” te worden en zou zo weer de race in kunnen. De drie rijders hadden tijdens de race geen aanvaringen gehad en de R8 LMS had de gehele race geen problemen gegeven. De 11e plaats was het hoogst haalbare voor het team in deze race.

24h rennen

Next race
Aankomend weekend staat de 12 uur van Zandvoort weer op het programma. Bij de eerste editie in 2014 wist Christiaan met Hofor Racing beslag te leggen op de 2e plaats. Dit jaar gaat het team voor niets minder dan de overwinning in deze race. Net als vorig jaar is de race in twee delen opgedeeld: op vrijdagmiddag worden de eerste drie uur verreden, waarna parc fermé volgt op het rechte stuk en de race op zaterdagmorgen weer verder gaat voor de volgende negen uur.

1A311564553ce7807efae.jpg

Klik hier voor meer foto’s van de ADAC Zurich 24h Nurburgring.

Klik hier voor meer info over de 12-uurs race in Zandvoort!