Simulator
s2

Simulator

Om sneller te zijn op het circuit wil je misschien elke dag wel testen. Andere lijnen proberen, betere rijstijl oefenen, een nieuw circuit leren kennen, er valt altijd wel iets te verbeteren. Helaas is testen niet altijd en overal mogelijk en zijn er natuurlijk kosten aan verbonden.


Een andere mogelijkheid om je race skills te verbeteren is door te trainen in een simulator. Simulatoren worden al jaren in de F1 gebruikt en kosten daar miljoenen. Gelukkig is het sinds een aantal jaar mogelijk om op een betaalbaar niveau met simulatoren te racen die de werkelijkheid heel dicht benaderen.


Christiaan heeft om deze reden samen met Kevin Abbring (rallycoureur voor Rallycoureur voor o.a. Hyundai en tegenwoordig rijder in het World Rallycross), een simulator ontwikkeld waarbij een goede zitpositie en gebruiksvriendelijkheid voorop staan. De simulator kan hierbij gekanteld worden in GT- of Toerwagenstand. Ook is er rekening gehouden met zowel circuit- als rallyrijders door opties te hebben als een versnellingsbak en handrem.


Omdat beide coureurs samen een jarenlange combinatie van rally- en circuitervaring met zich meebrengen is er veel kennis beschikbaar. Deze kennis hebben de heren toegepast in games als Assetto Corsa en Dirt 2. Doordat zowel Christiaan als Kevin de auto’s die in de games aan bod komen op de circuits hebben bestuurd, zijn deze zo goed als mogelijk afgesteld op de werkelijkheid. Dit geeft een zeer realistisch gevoel als je achter de simulator zit.  En mocht de gewenste auto er niet tussen zitten, dan kan deze voor je gecreëerd worden.


Past een face to face afspraak in Valkenswaard niet in je agenda? Dan kan er ook online met je meegekeken worden als je thuis achter jouw simulator zit. Christiaan kijkt online met je mee en geeft via de koptelefoon ter plekke aanwijzingen. Tegen elkaar racen in dezelfde sessie kan ook om zo bijvoorbeeld de lijnen te leren of andere Race skills te verbeteren.


Heb jij nog geen simulator thuis en wil je die wel graag hebben? Ook dat kan Christiaan voor je verzorgen.


Contact

Email: info@christiaanfrankenhout.com

Social

Copyright © All Rights Reserved.